De fleste av oss er i dag ganske så avhengige av mobilen vår, og det kan føles ut som det finnes en app for alt man kan tenke seg. Men hvilke apper er det faktisk nødvendig og lurt å ha, og hvilke tar bare unødvendig plass? Selv om det eksakte svaret kan variere litt fra en person til en annen, ser vi her nærmere på det vi mener å være de viktigste kategoriene å vurdere. Finn ut om du har det du trenger for å leve et moderne og teknologisk liv.

Underholdning og sosiale medier

Noe av det mobilen brukes mest til i dag er underholdning. I tillegg til å kunne kontakte nære og kjære og holde seg oppdatert på andre sine liv, er det mange som foretrekker å finne fram mobilen når man skal se en video, høre på musikk, spille casino online osv. Og det er også her de fleste applikasjonene for daglig bruk kommer inn. Fra de standard sosiale medie appene som Facebook, Instagram, Twitter og TikTok til andre former for underholdning, er det greit å ha alt på en plass.

I tillegg til sosiale medier, kan man blant annet sjekke ut og vurdere dedikerte apper for spilling, musikk, strømmetjenester og andre former for underholdning. Noen av disse vil bli brukt daglig, mens andre vil være mer relevante når man for eksempel skal ut å reise med fly eller har en lengre busstur foran seg. Da kan det å åpne Netflix eller en lignende app med en nedlastet serie være akkurat det man trenger for å få tiden til å gå så fort som mulig. 

Trening og helse

En annen populær kategori som er relevant for mange er apper relatert til trening og helse. Det finnes i dag mange treningsnettsider som kan gi gode råd og tips, men det finnes også dedikerte apper hvor man kan finne alt på én plass, direkte uten å måtte søke opp en nettside først. Dersom man er medlem i et treningssenter er det også mange som har egne apper for booking av timer, kontakt med personlig trener og lignende. 

Det finnes også mange helseapper som er dedikert til personlig helse, graviditet, medisiner, booking av lege eller andre relevante aktiviteter avhengig av hva man har bruk for. Innenfor helse kan også mat nevnes, da det finnes mange flotte apper som man kan bruke til å få inspirasjon og oppskrifter til ukens måltid. Og sist, men ikke minst, kan en ryddig app som gir oversikt over handlelister og andre ærend være et godt tillegg dersom man ønsker en moderne løsning på slike hverdagslige gjøremål.

Jobb

Selv om mobilen ofte brukes til underholdning og fritid, er det ikke å komme unna at de fleste av oss også må være tilgjengelig for jobb. Da kan det være greit å ha noen relevante apper tilgjengelig på mobilen, slik at man ikke trenger å finne fram datamaskinen for å svare på en e-post eller sjekke Teams-oppdateringer. Dedikerte apper for Gmail, Slack, Teams eller andre system man bruker kan her være veldig smarte. Avhengig av hva man jobber med, kan det også være at det finnes en egen app for sin arbeidsplass med intern informasjon, kommunikasjon og lignende. 

Det å ha disse jobbappene lett tilgjengelig kan være en stor fordel, men det er likevel viktig å huske at man skal kunne koble av og logge helt ut når det er behov for det. Det kan derfor være lurt å ikke ha varsler på disse appene eller gjøre andre grep som gjør at man har kontroll over aktiviteten og ikke blir forstyrret av jobbprat døgnet rundt. Sjekk inn når det er nødvendig, men ikke svar på hver eneste e-post og melding når du egentlig skal ha ferie eller nyte en kveld uforstyrret.

Nettbank og økonomisk oversikt

Kanskje et av de fremste teknologiske fremskrittene er tilgangen til nettbank og annen relevant økonomisk informasjon direkte fra mobilen. Uansett hvilken bank du benytter deg av, er det sannsynlig at den tilbyr en dedikert app for sine brukere. Denne er grei å laste ned for å kunne få rask oversikt til bankkontoen, regninger og lignende. I tillegg er det smart å kunne gjøre raske overføringer direkte fra mobilen, hvor Vipps definitivt er det mest populære alternativet i Norge.

I tillegg til selve nettbanken, finnes det også mange andre apper som kan være smarte å ha dersom man ønsker oversikt over personlig økonomi. Det finnes blant annet dedikerte spare- og investeringsapper som fokuserer på nettopp disse områdene, samt applikasjoner for utgifter og budsjett. Ved hjelp av disse verktøyene kan man få total oversikt og ha all informasjon man trenger direkte på mobilen. 

Andre apper for din interesse

I tillegg til «generelle» apper som vil interessere de fleste, finnes det også mange spesifikke alternativer som kan passe deg, avhengig av dine interesser. Det fine med dagens samfunn er nemlig at det finnes en app for så å si alt, og at man derfor kan finne noe som passer sine preferanser. Dersom man ikke vet om en spesifikk applikasjon enda, er det bare til å søke etter et relevant nøkkelord så kan man se hva som finnes. Når man er på utkikk etter en litt mindre kjent app som dette, kan det være greit å lese litt om de ulike alternativene samt se vurderinger fra brukere og oppdateringer fra utviklerne, for å se om det er riktig løsning for deg.

Så hva kan man så finne en dedikert app til? Det er (nesten) bare fantasien som setter grenser! Uansett om du er interessert i yoga, meditasjon, matlaging, musikkproduksjon, golf eller noe helt annet, finnes det mest sannsynlig noe relevant for deg. Og dersom du ikke skulle finne akkurat det du er på utkikk etter, kan det være at du sitter på en god idé om en app som burde utvikles. Så dersom dette er noe du kunne vært interessert i å gjøre, er det bare å undersøke og sette i gang, for det kan godt være andre er på utkikk etter det samme som deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *