5 av de beste sportene å følge i Norge

Norge har en lang og rik historie med idretts- og sportsbegivenheter og har produsert noen av de beste idrettsutøverne i verden.

Nordmenn er lidenskapelig opptatt av sport. De følger med på alle sportsgrener, fra sommeridretter som fotball og langdistanseløp til vinter-OL. I tillegg har Norge vært vert for vinter-OL to ganger, både i 1952 i Oslo og i 1994 på Lillehammer.

Engasjer deg i sport

Dersom du kunne tenke deg å engasjere deg i sport i Norge, finnes det mange populære idretter å velge mellom. Mange av verdens beste idrettsutøvere har konkurrert her både på et lokalt og et globalt nivå.

Her er fem av Norges favorittidretter som du kanskje ønsker å bli involvert i, uansett om du kunne tenke deg å spille profesjonelt eller kanskje til og med trene landets neste kommende talent.

Fotball

Fotball er meget populært i Norge, og da snakker vi om den tradisjonelle britiske versjonen, som er kjent over hele verden. Mange norske fotballfans engasjerer seg mens kampene foregår gjennom å satse på tjenester som Unibet Norway odds.

Et trivielt faktum: Norges kvinnelige landslag har deltatt i alle FIFA-verdensmesterskap for kvinner siden 1991. Det beste resultatet oppnådde de i 1995 da de vant turneringen!

Kunstløp

Kunstløp er en annen populær sport i Norge der den største andelen av de beste kunstløperne begynner å trene fra en alder av 4 år.

Sonja Henie er en av Norges beste kunstløpere og alltid populær på isen. Hun bragte alltid en kraft og skjønnhet til forestillingene sine.

Løpsøvelser

Det å holde seg i form har alltid vært et populært tidsfordriv i Norge, og en av de mest tilgjengelige idrettene alle kan gjøre er løpsøvelser.

Alle kan begynne å løpe korte eller lange distanser, og mange elever på videregående drømmer om å vinne friidrettsmesterskap. Et av de store idolene er Jacob Ingebrigsten, som vant to EM-gull i 2018 på henholdsvis 1500 m og 5000 m.

Basse

Basse er et tradisjonelt norsk spill som alle kan være med på – spesielt i en gruppe. Det er populært blant unge spillere sammen med venner.

I dette tradisjonelle spillet har gruppen som oppgave å unngå at en ball lander i sirkelen ved hjelp av en hvilken som helst kroppsdel, bortsett fra hendene.

I USA finnes et spill kalt «hacky sack», som ligner veldig på basse.

Skigåing

Det er naturlig at nordmenn alltid har vært gode i skiidrett med tanke på all snøen de har tilgjengelig.

Utøvere som Bjørn Dæhlie har gjort norsk skisport berømt over hele verden, og Dæhlie har selv tatt hjem svimlende 29 medaljer i OL og verdensmesterskap. Han er en av de mest suksessrike mannlige langrennsløperne i historien og var aktiv i perioden mellom 1991 og 1999.

Norsk skiidrett er noe mer enn bare sport, det er en nasjonal besettelse, og nesten alle i Norge liker å gå på ski og står i skibakker titt og ofte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *