Alle Nyheter, Nyheter — 16. February 2012 at 08:24

En plikt til å opplyse

by

Midt-Østen koker som aldri før. Israel, Palestina, Lybia, Syria, Iran og den arabiske våren er alle på dagsordenen i media og FN-Studentleder Erika Mortensen ser det som hennes plikt å opplyse folk.

(Bilde: Sunniva Johansen)

Leder av FN-Studentene Erika Mortensen ser det som hennes plikt å opplyse folk om hva som skjer i Midt-Østen. Hun har selv vært i Palestina 3 ganger og har følt på kroppen hvordan det er å være i et konfliktområde.

- Alle vet hva som skjedde der i 2008 og man har sett bilder etter det, så det blir interessant å få en oppdatering på situasjonen. Jeg tenker at når du driver et arbeid med mennesker, særlig i Midt-Østen og du har veldig sterke meninger om det og har erfaringer fra området, så ser jeg det som en slags plikt til å spre det til andre folk som ikke har samme type innsikt.

 

Arrangerer stor konferanse

FN-Studentene arrangerer i samarbeid med flere andre student- og lokalorganisasjoner en stor 3-dagers Student’s Middle East Days-konferanse. Her vil fokuset ligge på Midt-Østen som region og hver dag får sitt eget fokusområde.

- Israel-Palestina på onsdagen, Iran på torsdag og Libya på fredag. Gjennom SMED får vi en mulighet til å nå folk vi kanskje ellers ikke ville nådd. Håpet er at vi som prosjektgruppe kan nå ut til flest mulig og at flest mulig kommer. Jeg håper at folk virkelig lærer noe av de inviterte, sier Mortensen.

Mortensen spesifiserer at det ikke er hennes egne meninger som skal opplyse andre, men håper at mange vil komme å høre på de inviterte foreleserne med spesialkompetanse på området.

 

Mads Gilbert kommer

Kjendislegen og aktivisten Mads Gilbert kommer. Det gjør også den kjente forfatteren, journalisten og menneskerettighetsforkjemper Asieh Amini fra Iran.

- Jeg er veldig, veldig glad for at vi har klart å lage dette programmet og sender en stor takk til resten av teamet bak SMED. Jeg snakker også på deres vegne. Nå gjelder det å få det gjennomført. Det viktigste gjenstår, sier Mortensen.

Hun gleder seg veldig til å få en oppdatering på Palestina siden hun ikke har vært der siden 2009.

- Det man får høre i media er veldig stykkevis og delt og viser langt i fra hele bildet. Jeg gleder meg til å se Mads Gilbert sine bilder fra Gaza og Vestbredden og høre hans historier.

 

 

Klikk her for å få SMEDs programm.

 

2 Comments

  1. A Norwegian simplistic airhead if ever there was one. Thehighly informative piece below talks about modern day antisemitism and – I add: blatant Israel-hatred – in Mortensen’s case. There are so many factual flaws, distortions and outright lies in her previously published piece that it renders the whole affair profoundly shameful and disgusting. But of course she is not alone. The only thing that is working in Israel’s favour is the increasing recognition abroad – as evidenced by high-profile reports in prestigeous newspapers like the Wall Street Journal and others in Germany, Switzerland, and elsewhere – outside Norway, what devious and nefarious brainwashing sustained on a decades long basis can have on people. In Mortensen’s case personally it’s merely or only antisemitism per se, but a colossal amount of ignorance, arrogance and inane vapidity. Hard to be cured, certainly. But a perfect advertisements about her isolated, aggressive country.

    http://www.israelwhat.com/2012/02/17/academic-israel-bashing-wont-let-up/

    G. Fränkl

  2. Mads Gilbert, Erika Mortensen and tons of other people engaging in unscholarly, vapid propaganda at this “conference” have heir bananas to slip on. Please consult:

    http://fra.europa.eu/fraWebsite/material/pub/AS/AS-WorkingDefinition-draft.pdf

    Thank you.