Kultur, Kultur-nyheter — 10. May 2012 at 18:01

Den evige gitarist

by

(Presse)

Litt smalltalk skader aldri – hvordan føles det å være i Tromsø?
- Det føles godt, det er jo vårutbrudd i Trøndelag nå. På den andre siden er Tromsø en by jeg alltid har likt – uansett vær.

Du er jo aktuell med ny plate, på hvilken måte mener du ditt nyeste album skiller seg fra det første?
- Det nyeste albumet er mye mer rett på sak, innspillingsprosessen var veldig preget av kjappe opptak, ferdig på 1-2-3. Jeg liker best å jobbe fort i studio, for da blir musikken mer ærlig rett frem.

Innenfor den norske bluesscenen er Amund Maarud og Vidar Busk anerkjente navn. Hvordan har det vært å jobbe med disse på den nye skiva?
- Det har vært meget bra, i min ungdom har jeg alltid hørt mye på disse gutta. Når de kom inn i studio merket man at det var gode musikere man jobbet med. All fokus var på musikk, og det var herlig.

Hva er dine musikalske inspirasjonskilder?
- Hehe, morsomt at du spør. Det er tre kassetter som jeg har hørt mye på i min oppvekst. Den første er gruppen Pastel.

Er ikke det..?
- Jo, Melodi Grand Prix deltagerne fra 1985 som havnet på tredjeplass etter Bobbysocks i de norske nominasjonsrundene. I mine unge år hadde dette stor innvirkning på min musikkinteresse. Den andre kassetten er første skiva til Michael Bolton og den tredje er samleplata til Muddy Waters. Jeg tror de teipene er utslitt.

Vi må snakke litt om det, hvordan har X-faktor formet deg som Artist?
- Etter X-faktor så har jeg begynt å anse meg selv mer som vokalist, men det er en uvant følelse. Jeg kommer alltid til å føle meg mer som gitarist, selv om vokalen er meget sentral i musikken min.

Jeg har spilt gitar siden jeg var fjorten år gammel, og den følelsen sitter langt inne.
Konkurransen har også gitt meg mange muligheter. Jeg tror det norske folk er glad i ”stillfarne typer”, eller ”underdogs”. Når man kommer på TV- skjermen blir alt så nærme, så jeg kan forstå det littegrann.

Tusen takk for intervjuet Hans, ett siste obligatorisk spørsmål.
Hører du mye på Led Zeppelin?

- Hehe, merkelig obligatorisk spørsmål – Nei, ikke mye.

Comments are closed.